måndag 2 december 2013

ENGELSKA

Här i Sverige använder vi ganska många olika energier. Ungefär halva av energin vi använder kommer från vattenkraft. Sen använder vi också ganska mycket kärnkraft. I USA använder man sig mest av fossil kraft. Eftersom att dom använder mest fossil kraft, vilket är en ej förnybar energikälla, kommer ju dom få börja använda en annan energi när den fossila kraften tar slut. Miljön kan även bli annorlunda för då kanske dom måste börja använda sig av vattenkraft istället eller någon annan energikälla och då kommer miljön se annorlunda ut. Eftersom vi i Sverige använder mycket vattenkraft, vilken är en förnybar energikälla som alltså aldrig kommer att ta slut kommer nog våran miljö se ganska likadan ut.

Jag tror att vi i Sverige använder den mesta elektriciteten i våra hushåll i köket. I koket finns det massor med saker som drar mycket el till exempel kylskåpet, vattenkokaren och mikron. Om man räknar alla dom tillsammans plus massor med andra saker som finns i köket tror jag att det nog blir jätte mycket el som går åt. Man använder också alla dom här sakerna så ofta så då blir det mycket. I USA tror jag också att köket drar mest elektricitet.

Men det finns ju massor med andra saker som också drar el som lampor, tv och andra saker. Jag tror att man skulle kunna ändra på hur vi använder elektriciteten och det är nog också ganska lätt att göra.

2 kommentarer:

  1. I USA använder de mest fossil kraft. Vad innebär det för miljön? Vad innebär det för miljön att vi i Sverige använder så mycket vattenkraft?

    SvaraRadera